top of page
Zoeken

Vijf tips om buitenspeelouder, -juf of -meester te worden

Buiten spelen is iets waar elk kind dol op is. Op een speelse manier leren ze alles wat ze later nodig hebben. Ga dus zeker buiten op ontdekking samen met je kind en je zal versteld staan van de rijkdom om je heen.

En hou rekening met deze 5 tips voor een onvergetelijk avontuur.


  • Maak tijd voor buiten spelen

Beperk de schermtijd van je kinderen, daar hebben ze later tijd genoeg voor. En plan niet al hun vrije tijd vol met vaste activiteiten zodat er nog ruimte over blijft om buiten te spelen. Geef je kind complimentjes als het flink heeft buiten gespeeld, en sla kreten van bewondering uit voor alle keien, blaadjes, bloemen, schatten, spinnen en lieveheersbeestjes dat het komt tonen.

  • Ga met hen mee naar buiten

Als je zelf altijd binnenblijft, gaan je kinderen je gedrag kopiëren. Doe dit dus zeker niet. Maar ga mee naar buiten en ontdek hoe je kind met risico’s omgaat of obstakels de baas is en help waar nodig. Geef het goede voorbeeld door ook naar buiten te gaan en samen de natuur te ontdekken. Want ook wij, juffen, meesters en ouders, kunnen nog elke dag buiten nieuwe dingen ontdekken.

  • Slecht weer bestaat niet

Het regent en het is koud, vandaag blijven we lekker binnen. Niet dus!

Bij regenweer kan je in de plassen springen, bij vrieskou ontdek je een bevroren wereld. Zolang je hen maar gepaste kledij laat aandoen, zijn je kinderen tegen de meeste weersomstandigheden bestand. Ga dus op stap door weer en wind, samen met je kind.


  • Vuil worden is niet erg

Niet boos worden als je kinderen vuil thuiskomen. Vuil worden mag en is eigenlijk stiekem ook wel heel erg leuk. Leg op een vaste plek speelkleren voor hen klaar en schoenen die ze makkelijk zelf aan en uit kunnen trekken. Ga ravotten in de aarde en maak moddertaartjes in de buitenkeuken. Verstop je onder een berg blaadjes en spring in de plassen. Lekker vuil, lekker nat!

  • Zorg voor voldoende buitenspeelgoed

Buiten spelen wordt nog leuker met buitenspeelgoed. Kies origineel speelgoed op maat, de interesses en de leeftijd van je kind.

Jonge kinderen houden ervan om te spelen in het zand. Een zandbak met zandspeelgoed volstaat al om hen een hele poos te laten spelen, ontdekken en experimenteren. Maar ook potjes om insecten in te bewaren en netjes om ze te vangen zijn een echte aanrader. En wat dacht je van een buitenkeuken om lekkere gras-spaghetti te maken? Ook altijd een topper.

Zijn je kinderen al wat groter, dan kan je voor meer actievere activiteiten gaan. Fietsen, voetballen, tennissen, of tekenen met krijt zijn enkele van de vele activiteiten die je aan kinderen buiten kan aanbieden.


Kriebelt het bij jou ook al om buiten te spelen met je kinderen? Aarzel dan niet, trek je kledij aan die vuil mag worden en ga samen op ontdekking in deze wondere wereld vol met schatten uit de natuur.


Door Stephanie van www.Littleplayfriends.com
136 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page