top of page
Zoeken

DIY Puffy Paint

Bijgewerkt op: 5 jul. 2022

Het is zomer en het zonnetje is daar. De bloemen staan in bloei met hun mooie kleuren en de bijtjes zoemen vrolijk rond, van bloem tot bloem. Niets leuker dan buiten genieten van het mooie weer. En voor de knutselaars onder ons: waarom niet buiten gaan kliederen en kladderen. Dit doe je natuurlijk met zelfgemaakte dikke verf, ook wel puffy paint genoemd. En wordt het lekker vuil, dat geeft niet. Buiten mag dat.


Wat is Puffy Paint nu eigenlijk?


Het is een rage overgewaaid uit Amerika.

Eigenlijk is het schilderen met gekleurd scheerschuim. Het ziet er wel veel dikker uit. Het lijkt net een 3D kunstwerk. Maar Puffy Paint heeft nog een heel groot voordeel: je maakt he gewoon helemaal zelf. Lekker knutselen met verf dus!Hoe maak je Puffy Paint nu eigenlijk?


Puffy Paint zelf maken, is helemaal niet moeilijk. Ga snel op zoek naar de benodigdheden, die je vast en zeker in huis hebt en je kan beginnen.


Benodighden om de puffy paint zelf te maken

  • Scheerschuim

  • Knutsellijm

  • Bloem

  • Bakjes en lepels

  • Verf in verschillende kleuren of voedselkleurstof


Begin met de basismix te maken

Voor de basis heb je drie ingrediënten nodig: scheerschuim, bloem en knutsellijm.

Het is heel simpel: doe 3/4 scheerschuim en 1/4 lijm in een bak en roer het door elkaar. Het is de bedoeling dat het een soort verf-achtige substantie wordt.


Ofwel mix je de basis in 1 grote komen en verdeel je het daarna over kleinere potjes. Het voordeel is dat dan elk potje dezelfde consistentie heeft.

Of je mix elke basis al apart in de kleinere potjes. Dat is wel iets meer werk en er kan verschil zitten in dikte van de verf.


Kleuren toevoegen aan de basismix

Nu we de basismix hebben, is het tijd om kleurtjes toe te voegen!

Hiervoor kun je voedselkleurstof gebruiken of gewone verf. Dat kies je helemaal zelf.

Verdeel de basismix in verschillende potjes en voeg er een paar druppels verf of kleurstof aan toe. Je hebt echt niet veel nodig, maar een paar druppels. Je kan er nadien nog extra druppels aan toe voegen als de kleur te licht is voor jou. Roer alles goed door elkaar met een lepel of stokje tot het een mooie egale mix is. Ben je tevreden over het resultaat, dan ben je helemaal klaar met het kleuren.


Nu nog de bloem erbij.

Je hebt twee eetlepels bloem nodig. Je doet er eerst 1 eetlepel bij en roert het onder de substantie. Het kan er even raar uitzien, maar geen paniek, blijven roeren, het komt goed. Dan doe je de volgende eetlepel erbij en moet je terug goed roeren. Zo nu is de fluffy paint helemaal klaar.